Λέμε ΟΧΙ ΣΤΟ 1,69 στα ανταποδοτικά τελη

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ καταψηφίζω όπως και πέρυσι, όχι τα επιμέρους αλλά για το βασικό ζήτημα που με βάση αυτό στήνεται όλο το παζλ, για το 1,69. Δεν θα το αναλύσω τώρα γιατί θα έχουμε την ευκαιρία στον προϋπολογισμό να το κουβεντιάσουμε. Ακριβώς πρέπει να πω ότι νομίζω ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος αυτά τα δύο χρόνια, στο να επεξεργαστεί ο δήμος σε αυτές τις συνθήκες ένα σχέδιο αναπτυξιακό το οποίο θα μπορούσε να του επιτρέψει στα ανταποδοτικά τέλη το 1,69 να το πάει περίπου στο 1,30 ή 1,35. Που αυτό σημαίνει μείωση εσόδων γύρω στις 300.000. Μπορεί να κάνω και λάθος αυτή τη στιγμή, δεν θυμάμαι το νούμερο, αλλά νομίζω ότι τόσο είναι, με τα τετραγωνικά που κοίταγα τώρα. Με βάση τα στοιχεία που ήρθαν και το μεσημέρι, νομίζω.
Στην ουσία, λοιπόν, αυτό που έκανα και κριτική πέρυσι μιλώντας 36 λεπτά και από μερικούς θεωρήθηκε διαχειριστική κριτική και όχι γενικά για τον Καλλικράτη  ή για τη γενική πολιτική, που έχουμε τη δυνατότητα να τα κουβεντιάζουμε κατά καιρούς όταν έχουμε ψηφίσματα, κ.λπ., ήταν μία συνολική πρόταση που έλεγε πώς, κάνοντας επενδύσεις στην ενέργεια, στο νερό, στα μηχανήματα, στα λιπαντικά και γενικότερα κ.λπ. με μια άλλη λογική και με μια τεχνογνωσία χρησιμοποιώντας με γρήγορο τρόπο μελέτες γι’ αυτά τα ζητήματα τεχνοοικονομικές και ζητώντας αυτό που δεν μπορούν να κάνουν σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου και δεν ανακαλύπτουν την Αμερική, το έχουν κάνει και άλλοι δήμοι, θα μπορούσαμε να έχουμε αυτές τις μειώσεις, παραδείγματος χάριν, που είναι στη θετική κατεύθυνση, που έγιναν παραδείγματος χάριν στο κολυμβητήριο, κ.λπ..
Λέω, θέλω να πω ότι ψάχνεται, αναγνωρίζω ότι ψάχνεται η Δημοτική Αρχή σε αυτήν την κατεύθυνση μετά από δύο χρόνια. Θα ακούσω, αφού δω συνολικότερα προαναγγέλλω δηλαδή, με απασχολεί εκτός από το τεχνικό πρόγραμμα που έτσι και αλλιώς θα το ψηφίσουμε, θέλω να δω τη συλλογιστική αν κάτι αλλάζει, ψηφίσαμε τον ισολογισμό ως είναι γνωστό, γιατί αποτυπώνει την πραγματικότητα. Καταψηφίζουμε για το 1,69 που είναι μακράν, νομίζω παραμένει μακράν, κανένας άλλος δήμος δεν έχει κάνει αυξήσεις, οι διπλανοί δήμοι στη Δυτ. Αθήνα είναι 1,34, 1,20, 1,10, 1, και λοιπά και λοιπά. Και αυτό αν θέλετε καθορίζει συνολικά πολλαπλασιάζοντας με τους συντελεστές και το ότι στη ουσία δεν παίρνεις μέτρα και για τα μαγαζιά.
Επίσης ένας νόμος περιβαλλοντικός που είχα πει και πέρυσι δεν νομίζω ότι ασχολήθηκε κανείς. Μπορεί και να κάνω λάθος. Το ξαναλέω, αν θέλει κάποιος να το ψάξει από τους διπλανούς δήμους που έχουν έσοδα, δεν θυμάμαι τα νούμερα, δεν το ξανάψαξα, δεν έχει νόημα, όπως θέλει, το βρίσκει. Με την έννοια ότι από εκεί εισπράττουν άλλοι δήμοι απ’ όσο κατάλαβα τα δύο τελευταία χρόνια που το έψαξα, φέτος δεν ξανασχολήθηκα. Θα το ξαναψάξω μπροστά στον προϋπολογισμό. Με μία διαφορετική λογική. Αυτά τα λίγα για σήμερα.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *